Gratis leerspelletjes spelen op je iPhone, Android smartphone, iPad of tablet!

Amerikaans dammen (Checkers) met prof Piet

Speel nu Amerikaans dammen (Checkers) met prof Piet op je iPad! Speel nu Amerikaans dammen (Checkers) met prof Piet op je iPhone!
Speel Amerikaans dammen tegen prof Piet. Een spelletje dammen. Gebruik je muis om dit spel te kunnen spelen. Je speelt met groen. Dit is een Amerikaanse versie van het damspel op een schaakbord en met andere spelregels. In Nederland wordt de klassieke versie op 100 velden gespeeld. Spelregels Checkers: Je mag je stenen elke keer 1 plaats schuin naar voren zetten, dat mag schuin naar links en schuin naar rechts, zolang je maar niet buiten het bord zet. De plek waar je naar toe zet, moet ook leeg zijn. Bij checkers gebruik je alleen de donkere velden om op te zetten. Dit schuiven van de stukken mag zolang je niet een stuk van je tegenstander kunt slaan. Slaan kun je als er een steen van je tegenstander naast je staat (kan alleen schuin naar voren) en de plek over de steen heen (dus 2 plaatsen verder), leeg is. Slaan is verplicht. Dus als je denkt dat je niet kunt zetten, komt dat waarschijnlijk doordat je een steen moet slaan. Je mag alleen vruit slaan met een steen. Meerslag gaat niet vr! Als je dus de keuze hebt tussen verschillende slagen, mag je elke slag uitvoeren. Een dam die je kunt slaan geldt ook als n stuk. In tegenstelling tot dat wat veel mensen denken, gaat damslag niet vr! Als je zowel met een schijf als een dam kunt slaan, mag je kiezen. Als je eenmaal een stuk hebt geslagen, moet je wel verder gaan met slaan als dat mogelijk is, net zolang totdat je geen stuk meer kunt slaan. Je haalt een dam als jouw steen op de damlijn (de bovenste lijn) tot stilstand komt, door een zet of een slag. Met een dam mag je nu zowel vooruit als achteruit schuiven en slaan. In tegenstelling tot dammen, mag je hier alleen maar 1 vak vooruit of achteruit schuiven. Bij het slaan moet een dam ook direct naast een steen van de tegenstander staan en na het slaan, mag een dam alleen direct achter een steen landen. Je hebt verloren als je geen stukken meer hebt, f als je geen enkele zet meer kunt uitvoeren omdat al je stukken geblokkeerd zijn door die van je tegenstander. Je kunt ook verliezen door de partij 'op te geven', bijvoorbeeld omdat je zoveel achter staat dat verder spelen geen zin meer heeft.

Geschikt voor: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Vakgebieden: Sinterklaas, Rekenen, Logisch denken, Concentratie

Gratis educatieve leerspelletjes spelen op je iPhone, smartphone, telefoon, mobiel, iPad en tablet doe je op Leerspellen.nl! Kies je favoriete game en speel het direct zonder te downloaden.
Gratis leerspelletjes spelen op je iPhone, Android smartphone, iPad of tablet!
Leerspellen.nl is onderdeel van Plox Internet Media B.V. - Contact