Gratis leerspelletjes spelen op je iPhone, Android smartphone, iPad of tablet!

Willem Wever - Anne FrankAnne Frank werd in 1929 geboren in Duitsland. In 1933 kwam daar de dictator Adolf Hitler aan de macht. Hitler had een hekel aan joden en gaf hen de schuld van alles wat fout was in de wereld. De joodse familie Frank vluchtte naar het veilige Nederland.
Maar in mei 1940 werd Nederland door Duitsland bezet. De anti-joodse maatregelen van Hitler werden ook in Nederland ingevoerd. Joden mochten niet meer zwemmen, niet naar de bioscoop of naar het caf´┐Ż. Uiteindelijk moesten alle joden op transport om zogenaamd te werken in Duitsland. Dat zij in kampen zouden worden vermoord, was toen nog niet bekend.
De familie Frank verstopte zich om aan vervolging te ontsnappen. De vader van Anne had een kantoor aan de Prinsengracht in Amsterdam. Achter dat kantoor stond een huis dat vanaf de straat niet gezien kon worden. De enige toegang tot het 'achterhuis' was verborgen achter een boekenkast. Niemand mocht weten dat daar mensen woonden.
Voor haar verjaardag kreeg Anne van haar vader een dagboek. Dit werd haar beste vriendin aan wie ze al haar geheimen toevertrouwde. De onderlinge ruzies, de spanningen tussen haar ouders, de angst voor ontdekking en haar verliefdheid op een jongen uit een andere familie: het staat er allemaal in.
Op 4 augustus 1944 werd het achterhuis toch ontdekt. Het is niet bekend wie Anne Frank en haar familie verraden heeft. Alle bewoners van het achterhuis werden opgepakt en naar Duitsland gestuurd. Anne en haar zus Margot kwamen terecht in het kamp Bergen Belsen, waar zij aan ziekte en uitputting overleden. Anne was toen 15 jaar oud. Dit filmpje kan goed als instructiemateriaal voor een les op het digibord worden getoond. Steeds meer scholen en leerkrachten doen ervaring op met digitale schoolborden. Van deze digiborden wordt veel verwacht, want als ze goed worden ingezet kan het digibord het onderwijs versterken en zelfs fundamenteel veranderen. Vrijwel iedereen gaat er van uit dat digitale schoolborden het onderwijs kunnen verrijken en misschien zelfs verbeteren. De borden geven zoveel extra mogelijkheden voor zowel kennisoverdracht als kennisconstructie, dat onderwijswinst niet uit kan blijven.

Geschikt voor: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Vakgebieden: Geschiedenis


Gratis educatieve leerspelletjes spelen op je iPhone, smartphone, telefoon, mobiel, iPad en tablet doe je op Leerspellen.nl! Kies je favoriete game en speel het direct zonder te downloaden.
Gratis leerspelletjes spelen op je iPhone, Android smartphone, iPad of tablet!
Leerspellen.nl is onderdeel van Plox Internet Media B.V. - Contact